Tuesday, May 3, 2011

Soya proteini ile ne yapilir ne yapilmaz? Durun, denemeyin! Hazir denenmisi var.

Malumunuz dusuk karbonhidratli bir yasam tarzini benimsemeye calisiyorum son 7-8 aydir filan. O yuzden de gozlerim adeta bir etiket-karbonhidrat tarayicisi oldu, bir tek onu bir de porsiyonu gorup ona gore alisveris yapiyorum.
Gecen GNC de Bob's Red Mill markasinin Soy Protein Powder (SPP) ini gorunce dedim "Allaaaah, ben bunu herseye kullanirim un yerine. Hem bir suru protein (kaslarim gelisir), hem de 0 karbonhidrat!". Sevindim yani bayagi bir.
Neyse, normal unun 10 kati fiyatina bu naneyi aldim, geldim eve.
Ilk is cok sevdigim truffle yapmak oldu. Ben yaptim siz yapmayin, cok agir oldu valla protein miktari cok oldugu icin, bayiliyor insan bir taneyi bile bitiremeden. Gerci bu iyi birsey olabilir: Hani gunde 5-6 tane onlardan yiyerek sifir karbonhidratli bir gun gecirmek, ama gun sonunda depresyona girip emo olmak da mumkun...
Bir sonraki adim ev yapimi taze makarna yapmayi denemekti. Yaptim, tadi guzel de oldu ama bu un olmadigi icin dokusu farkli, sekil almiyor ufalaniyor. Ben de kucuk toplar yapip hasladim. Yani, domates salcasi, biber, kekikle falan manti sosu yapip onunla servis ederseniz fena degil. Hatta belki kavrulmus kiyma ve sarimsakli yogurtla servis edilirse sahane bir yalanci manti bile olabilir. Gerci yogurt karb sayisini artiracak ama tabak basi 3-5 gram karb dan birseycik olmaz, rejimdeyken manti yiyorsun yani sukret yavrucum. :)
Bir sonraki deneme beyaz unla pek sahane yaptigim zeytinli pogacalari bir de SPP ile hazirlamak oldu. Sekil guzeldi ama bu da truffle gibi agir oldu, bir de yapisi sunger gibi oldu, unlu pogaca gibi agizda dagilmadi. Denemeyin yani sekerim.
Bak SPP ile cok guzel olan birsey varsa o da krep, hem kahvalti icin hem de yemeklerin yaninda ekmek gibi cok guzel oluyor. 0 karbonhidrat ekmek oluyor muymus, oluyormus valla. :)
Tarifleri bilahare verecegim.
Eger yeni denemeler olursa, haber veririm.

Karbonhidratsiz gunler. :)

No comments:

Post a Comment